Sensorās istabas skolās un bērnudārzos

Sensorās istabas skolās un bērnudārzos

2019-06-04

Ar ko īpašas ir sensorās istabas un ko tajās atrod apmeklētāji? Tā ir kā jauna, intensīva pasaule, kurā visas sajūtas: redze, dzirde, oža, tauste tiek īstenotas vienlaicīgi. Telpās var būt līdz 2 metru augstas burbuļu caurules, kas maina krāsu un izdala maigu vibrāciju. Sienas un griesti ir izraibināti ar kustīgiem attēliem, kurus var saskaņot ar telpas tēmu: dažādas planētas, zemūdens pasaule, džungļi utt. Visas iekārtas aicina pētīt, izrauties no pazīstamās, ierastās vides.

Istabās bērni uzturas pa vienam, pāros vai kopā ar pavadošajiem skolotājiem vai speciālistiem. Šeit ir vieta atpūtai, mieram, saziņai. Istabu var apmeklēt, ja ir grūti pielāgoties jauniem izaicinājumiem, koncentrēties un arī, lai labi iesāktu dienu.

Sensorā vide kalpo pašregulācijai – bērnam tiek dota vieta, kur tikt galā ar izaicinājumiem, nomierināties un atpūsties. Istabā var arī neko nedarīt un vienkārši apgulties uz matrača vai ielīst ligzdas formas šūpolēs, ļaujot skaņām, smaržām un attēliem iedarboties.

Istaba ir paredzēta ne tikai nomierinošam mērķim, bet arī bērniem ar īpašām vajadzībām, hiperaktivitāti, autismu, dzirdes vai redzes traucējumiem.

Ja jūs interesē, kā sensoro telpu var pielāgot Jūsu bērnudārzam vai skolai, mēs sniegsim konsultāciju, atlasīsim līdzekļus atbilstoši Jūsu vajadzībām un iespējām.

Ja Jums ir interese par sensoro telpu aprīkojumu, vairāk informācijas var saņemt pie UAB "Slaugivita" speciālistiem pa e-pastu: infolv@slaugivita.com vai zvanot: +371 27661220

Kas var atrasties sensorajā istabā

  • Burbuļu caurule
  • Vibrējošs, krāsas mainošs bumbiņu baseins
  • Sensory Magic  istabas vadīšanas un resursu sistēma
  • Ligzdas formas šūpoles
  • Aromadifuzors
  • Interaktīvas projekcijas

Uzzināt vairāk