Kas veido sensoro istabu

Kas veido sensoro istabu

2019-06-04

1. Zaigojošs aizkars  – pie sienas stiprināms turētājs, ar ko aizkaru var pārvietot 180° leņķī. Ļauj lietotājam pieiet aizkaram pavisam tuvu.

2. Projektors – viens no svarīgākajiem multisensorās istabas elementiem. Pat nelielas izmaiņas attēlā, krāsās vai formās prasa koncentrēšanos, prāta piepūli. Vērojot kustīgus objektus, lietotājs atslābinās.

3. Muzikālā ūdens gulta – pielāgojas ikvienam, silda, iegremdē, nomāc troksni, skaņas, it kā atgādinot nedzimuša bērna vidi. Maiga vibrācija mūzikas ritmā, kas rodas no mūzikas pastiprinātāja. Uz gultas guļošais to jūt caur visu ķermeni, tā tiek veicināta taktilā stimulācija.

4. Sensorais stūrītis ar burbuļu cauruli – mājīga un ērta vieta, kur apsēsties pie maigi vibrējošās burbuļu caurules. Sensorajā stūrītī var ievietot arī spīdošās šķiedras, vadības pultis, gaismas efektus pastiprinošus spoguļus.

5. Runājošs kubs – ir paredzēts darbības un seku principu mācīšanai, krāsu un atēlu atpazīšanai, dzirdes, motorikas un koncentrēšanās attīstīšanai. Tas arī veicina fiziskās kustības – sniegties, satvert, mest. Lietotājs rotaļājas ne tikai ar kubu, bet ar visu istabu, kuru regulē kubs.

6. Bezvadu vadības pults – astoņu krāsu vadības pults sniedz lietotājam izvēles brīvību, pašam regulējot istabu. To var vadīt bērni, pieaugušie, invalīdi, tostarp redzes invalīdi.

7. Sienas paneļi – priecājieties un vērojiet, kā sienu paneļi darbojas pasīvi, vai pieejiet klāt un spaidiet pogas, runājiet mikrofonā. Tas ir vizuāls stimuls, kā arī interaktīva konsole, ar kuru lietotājs apgūst darbības un seku principu, krāsu atpazīšanu, koncentrēšanos. Sienas paneļus var vadīt ar bezvadu pulti, Sensory Magic sistēmu.

8. Burbuļu caurules – tās patīk visiem. Bez burbuļu caurulēm sensorā istaba nebūs pilnībā aprīkota. Tām ir daudz funkciju, kas sniedz vizuālu, audiālu, taktilo stimulāciju caur maigu vibrāciju. Papildus vizuālajiem efektiem ūdenim var pievienot mākslīgās zivis vai bumbiņas.

9. Grīdas un sienu mīkstinājumi – polsterētas grīdas un sienas ļauj lietotājam droši un ērti darboties, neuztraucoties par asiem stūriem vai cietām virsmām.