Multisensorinis kambarys- kokia įranga tinkamiausia?

Atgal

Multisensorinis kambarys- kokia įranga tinkamiausia?

2019-03-26

  1. Tviskanti užuolaida – prie sienos tvirtinamas laikiklis, kuris leidžia judinti užuolaidą 180° kampu. Leidžia prie užuolaidos prieiti naudotojui, kaip galima arčiau.
  2.  Projektorius – vienas iš svarbiausių multisensorinės aplinkos elementų. Net menki vaizdo, spalvų ar formų pasikeitimai reikalauja susikaupimo, protinio darbo. Stebint judančius objektus naudotojas atsipalaiduoja .
  3. Muzikinė vandens lova– prisitaiko prie kiekvieno, šildo, panardina, slopina triukšmą, garsus, gal būt tai primena negimusio kūdikio aplinką. Švelni vibracija pagal muzikos ritmus sklinda iš muzikos stiprintuvo. Juos jaučia ant lovos gulintis per visą kūną, taipatliekama taktilinė stimuliacija.
  4. Sensorinis kampas su burbulų vamzdžiu – Jauki ir patogi vieta atsisėsti prei pat švelniai vibruojančio burbulų vamzdžio. Taip pat gali būti kampe šviesos pluoštas, valdymo pultai, veidrodžiai, kurie sustiprina šviesos efektus.
  5. Kalbantis kubas – skirtas mokinti veiksmo ir pasekmės principą, spalvų atpažinimą, paveikslų atpažinimą, klausą, motoriką bei koncentraciją. Taip pat paskatina fizinį judėjimą – siekti, griebti, mesti kubą taip ne tik žaidžiama su kubu, bet ir su visu kambariu, kurį valdo kubas.
  6. Bevielis valdymo pultas – aštuonių spalvų valdymo pultas suteikia naudotojui pasirinkimo laisvę, pačiam valdyti visą kambarį. Juo gali valdyti vaikai, suaugę, negalią turintys, įskaitant ir regos negalią.
  7. Sienų skydai – džiaukitės ir stebėkite kaip veikia sienų skydai pasyviai arba priėję spauaskite mygtukus, kalbėkite į mikrofoną. Tai vizualinis stimulas, taip pat ir interaktyvus pultas, kuriuo naudotojas suvokia veiksmo ir pasekmės principą, spalvų atpažinimą, koncentraciją. Sienų skydus taip pat galite valdyti su bevieliu pultu, Sensory Magic sistema.
  8. Burbulų vamzdžiai – juos mėgsta visi. Be burbulų vamzdžių nebus pilnai įrengtas sensorinis kambarys. Jie turi daug funkcijų vizualinį, garso, lietimo per švelnų vibravimą pojūčius stimuliuojantys. Papildomam vizualiniam efektui galite į vandenį įdėti dirbtines žuvytes ar kamuoliukus.
  9. Grindų ir sienų paminkštinimai – Paminkštintos grindys ir sienos leis naudotojui saugiai ir patogiai įsikurti, nesijaudinant dėl aštrių kampų ar kietų paviršių.


Galerija